Björks Ringsjön

OM OSS

header picture

Visste du att det bara tar 40 minuter med bil från Malmö till den andlöst vackra Ringsjön? Våra stugor ligger med utsikt över den nordvästra delen av sjön, vid bryggan väntar båtarna och i vattnet väntar gösen, gäddan, abborren, ålen… Vår fisk- och delikatessaffär ligger bara några minuter bort. Välkommen till en fiskeupplevelse att minnas!

Språk

På Björks Ringsjön talar vi svenska och engelska med våra gäster.

Säsonger

Vi har öppet hela året, men fisket efter framförallt gädda är bättre under vår och höst. Säsongen för abborre och gös är oftast bra även när vattnet är varmare från juni till september. Isfisket är bäst under vårvintern.

Andra aktiviteter

Kanotpaddling, Fisk- och delikatessbutik, Golfbana 6 km, Skånes djurpark 15 km, restauranger för husmanskost, pizza och thaimat 5 km, Bosjökloster 7 km. 

Ytterligare information

Vi hälsar alla gäster välkomna till Ringsjön och dess vackra omgivningar!


FISKE

Fishing

I Ringsjön har flera gäddor närmare 15 kg landats. Abborrar runt kilot är inte ovanligt. Största gösen vägde 12,060 kg! 

Service

För uthyrning har vi 4-meters aluminiumbåtar från Linder med 5 hk 4-taktsmotorer från Honda. Fiskekort och sjökarta. Guide kan hyras för heldag eller på timbasis. 

Fikskeutrustning

Till spinnfisket på gädda och gös rekommenderar vi spön för kastvikter upp till 30gram. Vertikaljigg fungerar fint för gösen. För mete på abborre rekommenderar vi mask. För vinterfisket rekommenderas mindre pimpelspön till abborren och agn med balanspirk, vertikalpirk, eller mormyska samt maggot eller mask. Till gäddfisket ismetspö med bromsad rulle och agn med större balanspirk eller mört.

Fiskebestämmelser

Vi rekommenderar att man återutsätter den fisk man inte har för avsikt att äta under sin vistelse hos oss. Trolling med motordrift är förbjuden. Gösfiske under maj månad är inte tillåtet.

BOENDE

Accommodation

Hos oss kan du välja mellan två moderna och fullt utrustade boenden. Stugan har sängplatserr för fyra vuxna eller en familj fördelat på två rum. Här finns kök med alla faciliteter för självhushåll under vistelsen, toalett och dusch samt öppen spis. Från flera fönster har man utsikt mot sjön som bara ligger 50 meter bort. Lilla huset som också ligger nära vattnet är byggt i traditionell skånestil, men är fullt modernt invändigt och här finns sängplatser till sex personer i tre rum, öppen spis och bastu. 

HITTA OSS

Färdbeskrivning

Björks Ringsjön ligger i mitten av Skåne ca 50 km från Malmö, 35 km ifrån Hässleholm och ca 70 km från Helsingborg. Från Köpenhamns flygplats Kastrup tar det drygt en timme med bil.

GPS (WGS 84)

Lat: 55.88513, Long: 13.44673

Bokning: reseagent

line

Contact information

Företag: Björks Ringsjön
Adress: Råröd 140
Postnummer: SE-243 95 Höör
Telefon: +46 (0)41 - 32 56 45
Telefon: +46 (0)70 - 891 70 59
Hemsida: www.bjorksringsjon.se
E-postEmail: info@bjorksringsjon.se